KÜÇÜK GEZGİNLERİN PLAJ ÇANTASI

Küçük Gezginlerle yaz seyahatine çıkarken listeniz üzgünüm ki biraz kalabalık oluyor. Deniz, havuz, kum derken günde bilmem kaç kere üstün değiştirilmesi, yok havlusu, yok kovası derken, seyahat çantanızın yanına bir de plaj çantası ekleniyor. Ben her zaman “çantayı sırtımda taşımıyorum ya” mantığıyla yaşıyorum. “off temiz giyeceği kalmadı, ya da offf bunu da alsaydım yanıma” demektense yaparım listemi, alırım her şeyi yanıma, ooohhh bakarım keyfime diyenlerdenim:)

Plaj Çantası olarak ben 3 gözlü, tekerlekli çocuk seyahat çantasını kullanıyorum. Hem bana yük olmuyor, hem onun tüm ihtiyaçları derli toplu kendi çantasında oluyor, hem de kendi çantasını çeke çeke plaja gitmekten çok hoşlanıyor. Birden fazla gözü olması da her şeyi gruplandırarak yerleştirmemi sağlıyor.

3108_10151030855553015_1889266830_n

– Plaj Havlusu  Mutlaka 2 tane alırım. Bir tanesi bornoz gibi giyilenlerden bir tanesi de havlu şeklinde olanlardan
– Şapka  çocuklar şapka takmaya biraz direnç gösteriyorlar. Denizin içinde şapkayı başına geçirmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Şapkayı güneşten korunma amacı olarak değil de süsüne süs katma aracı olarak kullanmak, şapkayı beraber almak ve tercihi ona bırakmak belki işinizi kolaylaştırabilir. Bizde işe yaradı:)

387079_10150955039123015_2034417449_n
– Güneş Kremi Çocuklar için özel üretilmiş, suya dayanıklı ürünleri tercih edin. Ben Capportone ve Mustela’nın 50 faktör, pudralı ürünlerini tercih ediyorum. Evet sürdüğünde yoğurt bulamışcasına bir görüntü oluyor ama Küçük Gezgin Çakıl’ın kızardığına hiç tanık olmadım. 2 Saatte bir güneş kremini yenilemeyi de ihmal etmeyin.
– Plaj ayakkabısı Altı kaymaz, denizde yüzerken de rahatça giyebileceği bu ayakkabılar çok kullanışlı oluyor. Gerçi bizimkinin patlıcan kıvamlı ayaklarından ötürü sorun yaşayıp; Crocs ( soğuk kuyudan hallice:)) terlik kullanmayı tercih ediyoruz ama, siz yine de deniz ayakkabılarını bir deneyin:) gerçekten çok kullanışlılar.
– Mayo Erkek çocuklarda 1-2 mayo yeterli olsa da kız çocuklarda yanınızda daha çok seçenek olsun derim. İdrar yollarını korumanın en güzel yolu ıslak mayoyla oturtmamaktır. Giysin giysin çıkarsınlar, zaten hemen kuruyor. çocukların denize ve ya havuza çıplak sokulmasına hijyenik açıdan sıcak bakmayangillerdenim. Zaten havuzlara yüzme bezi olmadan bebek artık hiç bir yerde sokturmuyorlar. O yüzden bebekler için yüzme bezinden (little swimmers) bolca almanızı tavsiye ederim. Normal bezlerin çok su çektiğini ve çocukların kalçasına çok yük yaptığı için hiç kullanışlı olmadığını da söyleyim de içimde kalmasın:) Bizzat denedim deniz kenarında, baktım yazık garibimin emekleyecek hali kalmamış bezin ağırlığından:)) bir daha yüzme bezi dışında hiç birşey kullanmadım. Tecrübeyle sabittir yani:))
Yüzmeyi bilmiyorsa kolluk, simit çantada olmalı. Bebekler için üstünde güneşlik bulunan simitler çok daha kullanışlı oluyor. Eğer tekne gezisine çıkmayı düşünüyorsanız can yeleği şeklinde olanları tercih edin derim.

39793_411291018014_3506840_n
– Oyuncak… Yüzme oyuncakları onları saatlerce oyalayabilen mucizevi aletler. Kova takımı, beraber yüzebileceği bir bebek, plastik küçük bir araba, yumuşak bir top aldıkları keyfi tahmin bile edemeyeceğiniz kadar artırabilir. Size sarmalarını, “hadi benle oyna” diye bıdır bıdır beyninizi yemelerini engelleyen bir oyuncak, candır can:)) Onu oyalayıp mutlu ettikçe sizin de tatilden alacağınız keyfe doyum olmayacaktır.) Bizim Küçük gezgin’in plaj çantasının daimi oyuncakları, denizkızı bebeği, yumuşak topu ve minik ponyleridir mesela… Kova takımını eğer yurt dışına gidiyorsak taşımayız. Ordan almayı ve dönerken de sahilde bırakmayı tercih ediyoruz.

555762_10150955035343015_728368727_n
– Portatif lazımlık… Çocuğunuz çok büyükse kullanmanız mümkün olmuyor ancak, çiş eğitim döneminde ve sonrasındaki 2 sene sahilde kurarak çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Denize, pet şişelere, ağaç diplerine çiş yaptırmaktansa, portatif lazımlığa yaptırmayı ben tercih ettim. Mother Care’den aldığım portatif lazımlık oldukça kullanışlı, katlandığında çantaya çok rahatlıkla sığan, açıldığında klozet aparatı olarak da kullanılan çok işlevsel bir şey olduğu için biz 5 yaşına kadar çok rahatlıkla kullandık. Tavsiye ederim.


– Islak Mendil yine bizim Küçük Gezgin ile plaj çantamızın vazgeçilmezidir. Zırt pırt bir şey yemek istediği için küçük paketlerdeki ıslak mendiller en büyük yardımcımızdır.
– Kıyafet ve iç çamaşırı  plaj çantasının bir kenarında mutlaka olsun. Her an planlar değişebilir ve plajdan yemeğe geçilebilir. Yani bir de ufak hırka alsanız akşam esintisine dayanıp daha uzun kalabilirsiniz sanki sahilde:) Ne oluuur ne olmaaaaz…
– Atıştırmalık … O da nerden çıktı demeyin… yemek siparişi verdiğinizde gelene kadar yüzmekten canı çıkmış, yorgunluktan ne yapacağını bilmez küçük bir gezgin, çığlıkları her an ortalığı dağıtabilecek bir gezgindir. İşte bu durumda eline verilen bir kayısı, bir kraker, bir havuç parçası her şeyi bir anda değiştirebilir. İşte bu yüzden el çantası büyüklüğünde olan soğutucu çantamıza atıveririz birkaç parça atıştırmalık:)
– Deniz Gözlüğü, deniz suyu ve havuzdaki klor bir süre sonra çocukların gözünü rahatsız edebiliyor. Tabii bir de bunun artistlik boyutu var ki hiç sormayın. Koca sahilde bir kişide varsa ve sizde yoksa işinizin bittiğinin resmidir. Bir dudak büzme, iki damla gözyaşı o da olmadı bir çığlığa marketin yolunu tutmak zorunda kalırsınız.

296538_10150279442833015_428288_n
– Şampuan ve Tarak, yani gittiğiniz yere göre illa taşımanız gerekmese de ben küçücük mini minnacık şişelerde şampuan ve saç kremini çantanın bir gözünde mutlaka tutuyorum.
– Palet, Küçük Gezgininiz palet kullanabilecek yaşta ise mutlaka tavsiye ederim. Özellikle tekne turlarında, derin denizlerde bizim çok kullandığımız ve Çakıl’ın daha hızlı ve daha uzun süre yüzmesini sağlayan vazgeçilmezimizdir.

Bizim çantamız dolu dolu. Siz de deneme yanılma yöntemi ile, çocuğunuzun plaj çantasının ihtiyacını çok rahatlıkla belirleyebilirsiniz. İlk seferinde doldurun ağzına kadar ve bakın bakalım neleri kullanıyorsunuz. Bir dahaki sefere sadece onları götürün.

Denizin ve kumun tadını çıkaracağınız güzel tatillere:)

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.