KÜÇÜK GEZGİN BIKE PARTY’DE

Bisikletizm benim bu gezi bloggerı olma yolunda yavaş yavaş ilerlerken tanıştığım bloglardan biri oldu. Dikkatimi çeken şey elbetteki felsefesi oldu ama beni kalbimden vuran 23 Nisan’da düzenlediği Bike Party oldu. Ne de olsa Küçük Gezgin için de benim için de İzmir’in trafiğe kapatılmış yollarında bisiklet sürmek müthiş bir deneyim olacaktı. Bu bir farkındalık projesiydi aslında… Bunun bir parçası olmak bizi çok heyecanlandırdı.

IMG-20160428-WA0009

Bisikletizm, Türkiye’de bisikletin bir ulaşım aracı olarak değer görmesi, bisikletli yaşam ve ulaşım için gerekli ortamın sağlanması için farkındalık projeleri oluşturuyor. Yurt dışına yaptığımız tüm gezilerde şehirlerin bisiklet yolları, trafikte bisiklete duyulan saygı, bisikletle yaşamın insanların hayatlarının büyük bir parçası olması en özendiğim şeylerden biri oluyor. Sokaklarda bisikletle özgürce gezmenin tadını herkes yaşamalı. Bu bizim hakkımız!!! Ve haklar mücadeleyle elde ediliyor. Verilen mücadelenin en iyisi de gülerek, eğlenerek yapılan olanı sanırım 🙂

IMG_20160424_083057

Bisikletle yaşam mı? Neden olmasın? Neden bizim de bisiklet yollarımız olmasın? Neden çocuklarımız güvenle bisiklet yollarında şehri dolaşamasın? Neden bizler şehri bisikletle gezmenin tadını çıkarmayalım? Neden? İşte bu “neden” sorularına verilecek en güzel cevap hem toplumsal farkındalık yaratmak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla karar mercilerine baskı ortamı yaratmak olur!!!

Biz de 23 Nisan’da düzenlenen Bike Party ‘ye katılarak bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduk. Kostümlerimizi giydik ve yollara düştük. Bebeklerin, çocukların, ailelerin bisikletleriyle Konak Yollarında alkışlar ve çığlıklar eşliğinde gezinmesi, herkesin “bisiklet”le yaşanabileceğini düşünmesine sebep oldu. Arabaların içinden bizi hayranlıkla izleyenlerin, bisiklet üzerindeki çocukları gördüğünde kendi çocukluklarına döndüklerini yüzlerinde gördüm! Biz bisikletle büyüyen bir nesildik. İstiyorum ki Küçük Gezgin ve arkadaşları da bu keyifle büyüyebilsinler.

FB_IMG_1461513466616(1)

Sebep olduğun şey için teşekkür ederiz Pınar Pinzuti. Bundan sonra yapacağın her bisiklet aktivitesinde Geziyorum Öyleyse Varım ailesi olarak yanındayız…

IMG_6573

Bisiklet hayatımızın içinde olmalı!!!

Fotoğraflar için Hürkan Gür, Emel Kurt ve Güneş Aly’ye teşekkür ederim…

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.