MILLSTONE CAVE SUITES KAPADOKYA

Kapadokya sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın da en özel coğrafyalarından biriyse o zaman herkes hayatında en az bir kere Kapadokya yollarına düşmeli. Bu yaz Kapadokya’da bize ev sahipliği yapan Millstone Cave Suites Kapadokya Otel, bu özel coğrafyada bulduğum huzura huzur ekleyince, bana da sizlere bu harika oteli anlatmak düştü!

Uçhisar Kalesi’nin altında yer alan Otele dair benim için özel olan ayrıntılardan bahsetmek istiyorum. Otelin sahibi olan Alper Beyin güler yüzlülüğü, hoş sohbeti ve personelinin yardımsever tavrı elbette ki butik bir otel için çok önemli bir ayrıntı. Butik otellerin büyük otellerden en büyük farkı yüz yüze iletişim kurabilme şansıdır. Millstone, biz de dahil olmak üzere tüm konuklarını oldukça iyi ağırlayan bir işletme.

Otelin en güzel yanı, rüyalarda görebileceğiniz bir manzaraya sahip olması. Gündüz peri bacalarının güzelliğini, geceleri de şehrin ışıklarıyla yıldızları ayağınıza seriyor. Sabah kahvaltısını Göreme manzarası eşliğinde yaparken, akşam yemeğinizin tadını da harika bir gün batımı eşliğinde yemek mümkün ama benim için hafızalarıma kazınan şey, gün doğumunu ve balonların gökyüzündeki dansını otelin bahçesinden izleyebilmek oldu. Bu büyüleyici anı yakalamak için sabah 5:00’te kalkmak gerekiyor ama bahçeye çıktığınızda yalnız olmadığınızı göreceksiniz. Oteldeki misafirlerin hemen hepsi gün doğumunu ve balonları izlemek için bahçedeki koltuklarda yerini almış oluyor. Bu anı kaçırmayın derim!

facebook_1473454572533

kAPADOKYA’DA GÜN DOĞUMU

Zevkle döşenmiş otele dair en önemli ayrıntılardan biri de detaylarda Japon kültüründen izler bulmak. Bahçesinde Hiroşima’daki kayıplar için yapılmış olan bir heykel yer alıyor. Otele özgü olarak sunulan ve mutlaka denemenizi önereceğim ibrikleme kahvede kullanılan ibrik, Japonya’daki bir seramik sanatçısının Millstone için özel olarak ürettiği bir tasarım. Kahveyi içtiğiniz fincanlar ve şekerlikler de Japonya’dan özel olarak getirilmiş. Ayrıntılar bu kadar şık olunca, içtiğiniz kahvenin keyfini de manzara eşliğinde çıkarmak daha bir güzel oluyor sanki!

Evet, ben butik otellerde ki farklılıkları, özel olarak düşünülmüş ayrıntıları seviyorum. Büyük otellerin halı kaplı koridorları ve standart odalarındansa, butik otellerde her odanın farklı şekilde dizayn edilmesi, odadaki menülerin bile özel olarak tasarlanması, en ince ayrıntıların bile düşünülmüş olması hem beni şaşırtıyor hem de şımartıyor. İşte Millstone Cave Suites beni hem şaşırtan hem de şımartan otellerden oldu.

k

millstone cave suites kapadokya

Bazı odalarında cam platformlarla korunmuş olan gerçek mağara kısımlarını görmek oldukça etkileyici. Benim kaldığım odada yatağımın hemen arkasında ışıklandırılmış olan bir gerçek bir mağara duvarının eşliğinde uyumanın huzurunu yaşadım. Odaların hepsi birbirinden farklı dizayn edilmiş olsa da, bir mağarada kalma hissini yaşamak her odada mümkün. Özel olarak hazırlanmış olan balayı odası ile yeni evlilere harika bir ortam sunan otel, suites odalarıyla da çocuklu aileleri keyifle ağırlıyor. Benim gibi Küçük Gezgin ile gezen ailelere duyurulur!

Camekanla ayrılmış olan banyo kısmının şıklığını yaşamak için kendinize zaman ayırın. Doldurun küvetinizi, atın içine banyo tuzlarını ve köpüklerini, yakın her yere döşenmiş mumlarınızı ve tüm yıl yaşadığınız strese elveda deyin. Ben bir kitabın yarısını mumlar eşliğinde bitirdim desem yeridir. Tek başınıza olsanız bile unutmayın ki mum sadece romantizm için değil, aynı zamanda terapi için de iyidir. Mağarada kendinize terapi yapma lüksünü bir daha nerede bulacaksınız! Odalarındaki konsola gizli olarak yerleştirilmiş televizyonu hiç izlemeyeceğinizi düşünsem de, odanın konseptini bozmamak adına özel olarak yaptırılmış dolabın içine gizlenmesi bile bence çok şık bir dokunuş olmuş. Menü kağıtları, sehpalarda hep bir ince dokunuş, hep bir şıklık…

14315870_1854644274755436_622237524_o

Millstone Cave Suites Kapadokya

Millstone Cave Suites’in restoran kısmı olan Flamin Marvellous Restaurant otelin başarısını bence önemli ölçüde artırıyor. Otelin konukları gibi dışarıdan gelenlere de manzarasına doyum olmayan restoranda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti sunuluyor.

 İzmir’de hemen hemen her yerde serpme kahvaltının tadına bakmış biri olduğumun notunu vermeden kahvaltısından bahsetmek istemiyorum. Amaaan kahvaltı dediğin nedir diyenlerden değilim. Benim için en önemli öğündür ve kuş sütü eksik masalarda kahvaltı yapmak benim için çok önemlidir. Kapadokya’da yaptığım kahvaltılarda her gün keyfime keyif kattım. Serpme kahvaltının yanında menülerindeki kişiye özel hazırladıkları lavaş tost ve yumurta kapama benim favorilerim oldu mesela. Masada tattığım ev yapımı reçellerden turunç ise favorim! Her sabah uyanır uyanmaz kahvaltınızı söyleyin ve siz peri bacalarına karşı oksijeni içinize çekip kendinize gelmeye çalışırken, harika bir kahvaltı da masanızda yer alsın.

14287710_1854646521421878_1540869559_n

Akşam yemeğine gelince eğer testi kebabı yemek istiyorsanız önceden söylemeniz şart. Ne de olsa yapımı en az iki saat sürüyor. Yalnız yiyeceğiniz testi kebabının kaç yılında yapılmış olduğu bile bilinmeyen ve sonrasında restore edilmiş olan bir taş fırında piştiğini unutmayın. Bu bölgede neredeyse dokunduğunuz her şey tarih! Gün batımı zamanında akşam yemeğine gelirseniz, gökyüzünün bir saat içinde her renge büründüğünü izlemeniz de mümkün.

14303947_1855087694711094_858585443_o

millstone cave suites kapadokya

Millstone Cave Suites Kapadokya, hem odalarındaki şıklıkla, hem sahip olduğu manzarayla, hem de restoranlarında sundukları harika kahvaltı ve yemeklerle benim Kapadokya seyahatime damgasını vurdu.

GEZİYORUM ÖYLEYSE VARIM!!!

Rezervasyon İçin +90530 143 0325
+90384 219 2288

www.millstonecavesuites.com

[email protected]

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.