MÜZEKARTI SEVERİZ

MÜZEKART

Evet, biz GEZİYORUM ÖYLEYSE VARIM ailesi olarak Müzekartı çok severiz çünkü Müze gezmeye, antik şehirlerin havasını solumaya bayılırız. Durum böyle olunca bu kart bizim olmazımızsa olmazımız. Her yıl mutlaka cüzdanımızda yenilenerek yerini buluyor.

Müze Kartın birkaç çeşidi var. Birincisi sınırlı geçiş hakkı tanıyan Müzekart. 2016 fiyatı 40TL olup, müze ve ören yerlerine yılda 2 kez giriş imkanı tanıyor. Yani bu şu demek,  Efes Antik Kenti’ne yılda en faz iki kez giriş yapabiliyorsunuz. Eğer, “aynı müzeye defalarca gidecek değilim” diyenlerdenseniz tercihiniz bu karttan yana olabilir.

Müzekart+ ise, benim tercih ettiğim olan sınırsız giriş hakkı tanıyan kart. Belli mi olur, Bergama ve Efes burnumun dibinde, belki 4 mevsim göresim gelir deyip, 10 Lira fazla ödüyorum ve müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret hakkımı elimde tutuyorum. Bir ay içinde 2 kez Kapadokya’ya gitmişim, üçüncü kez gidersem yine Müzekart+ ile ücretsiz giriş yapabileceğim tüm müzelere. Göreme Açık Hava Müzesine girişin 30TL, Ihlara Vadisi’ne girişin 20TL olduğuna değineyim ki, Müzekart sahibi olmanın ne kadar mantıklı bir şey olduğunun da altını çizmiş olayım!

Müzekart İndirimli ise 18 yaşından büyük olan öğrencilere kimlik gösterilerek çıkarılıyor ve tüm müze ve ören yerlerine sınırsız giriş hakkı tanıyor.

Engelsiz Müzekart ise, Engelli vatandaşlarımız için yılsonuna kadar geçerliliği olan bir kart. Ücretsiz olarak çıkarılıyor.

Peki, bu kartın sahibi olmak için ne yapmam gerekiyor sorusuyla mücadele içindeyseniz, merak etmeyin! Çok da bir şey yapmanız gerekmiyor aslında. Kimlik kartınız yanınızda olsun yeter. Linke tıklayarak, nerelerden çıkarabileceğinizi bulup, hemen çıkartabiliyorsunuz. 5 dakika bile sürmeden bir yıl boyunca cüzdanınızın en önemli parçası haline gelecek olan kart artık sizin oluyor. Ben geçen sene Efes’ten, bu sene Ihlara Vadisi’nden çıkarttırdım. Sevgilime ise Göreme Açık Hava Müzesi’nden çıkarttırdık mesela…

Hemen bir dipnot düşmeden edemeyeceğim; eğer benim sevgili abim gibi İş Bankası kredi kartı kullanıyorsanız, kimliğinizi göstermek şartıyla kredi kartlarınız Müzekart görevi görüyor. Kredi kartınızı gösteriyorsunuz görevliye ve hooop içerdesiniz:- )

Küçük Gezgin ve bizim için en önemli şeylerden biri de18 yaşın altındaki tüm çocuklara müze ve ören yerlerinin ücretsiz olması… Yurt dışında 6 yaşından sonra müzelere deli gibi para ödediğimiz için, bu uygulamaya hayranız hayran!!!

O zaman ne diyelim, haydi çocuklar müzeye :- )

GEZİYORUM ÖYLEYSE VARIM!!!

Küçük Gezgin Ihlara Vadisi'nde

Küçük Gezgin Ihlara Vadisi’nde

 

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.