KÜÇÜK GEZGİNLERİN “AH KEŞKE” İLAÇ ÇANTASI

Küçük Gezginlerle Tatilin ipuçları yazısında her ne kadar çocuklarla seyahatlerde yapılması gerekenlere değinmiş olsam da; takipçilerimizden liste talebi de gelince, üşenmedim ve hazırladım… Bunların ilki ilaç çantası.
Çocukla seyahatte en önemli şey bir ilaç çantası hazırlamaktır. Özellikle yurtdışında eczane hizmeti bizimki gibi yaygın olmadığından ve pek çok ilaç reçetesiz satılmadığından, en kötüsünü hesap ederek yanınızda bolca ilaç götürmenizi tavsiye ederim. Benim onu da alın, bunu da alın yazılarıma bir takipçim “tatile gitmekten soğudum, yol yakınken dönsem mi” demiş:) çok güldüm okuduğumda. İstanbul’dan Marmaris’e giderken üç torba ilaç taşıyın demiyorum ki… Bizde her şey kolay ulaşılabilir olduğundan, yurt içi tatillerinde sadece ateş düşürücü götürseniz yanınızda yeter. Gece bile nöbetçi eczane kolayca bulabilirsiniz. Benim yaptığım listeler daha çok yurtdışı seyahatleri için. Şimdiden söyleyim de, ilaç listesini görünce dudağınız uçuklamasın:) Bir diğer takipçim ise “hiç aklıma bile gelmezdi yanıma antibiyotikli krem almak, bu yüzden doktorlarda süründük” dedi. Demek ki neymiş; insan tecrübe ettikçe öğreniyormuş. Biz de her seyahatte yeni bir şey öğreniyoruz.
Amaaan topu topu 1 haftalığına tatile gidicem ne olabilir ki demeyin; gecenin 3’ünde ateşi çıkabilir, bademcikleri sabah kalktığınızda elinize gelebilir; ve hatta yediği bir şeyden tatilin yarısını tuvalette geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Hal böyle olunca siz siz olun bir ilaç çantası hazırlamaya üşenmeyin ve sonrasında “ah keşke” demeyin.
Benim Küçük Gezgin ile yaz aylarındaki seyahatlerimde hazırladığım “ah keşke” çantamda bulunanlar:
– Ateş ölçer
– Ateş düşürücü ( her zaman iki değişik marka alırım)
– Alerji şurubu ( vazgeçilmezimdir)
– Alerji kremi (böcek ısırıklarına, döküntülerine; kaşıntıdan duramayan çocukları rahatlatmakta birebirdir:)
– Ağrı kesici
– Göz için antibiyotikli damla (özellikle havuzlar sağ olsun; göz enfeksiyonu yaşamamak bir mucize oluyor tatillerde)
– Antibiyotik ( daha önce doktorunuzun kullandırttığı geniş spektrumlu yani pek çok şeye çalışan bir antibiyotik mutlaka yanınızda olsun. )
– Vitamin (yaz aylarında ben pek kullanmam ama Kış aylarındaki seyahatlerde mutlaka yanımda götürürüm)
– Boğaz spreyi (özellikle kış seyahatlerinde çok işe yarıyor)
– Yara ve yanık kremi
– Yara bantı (yara bantını çizgi film karakterli olanlardan alırsanız acısını unutması ve bunu bir oyun haline getirmeniz de çok daha kolay olacaktır)
– Burun için okyanus suyu ( burun tıkanıklığıyla sabaha kadar nefes alamayan bir çocuğu rahatlatmanın en güzel yoludur)
– Eğer çocuğunuzu yol tutuyorsa mutlaka doktorunuzun önerdiği ilacı yanınıza almayı unutmayın.
– Çocuğunuzun yıl içinde geçirdiği hastalıkları göz önünde bulundurarak yanınıza ekstra ilaçlar da alabilirsiniz.
– Çocuğun sürekli olarak kullanması gereken astım, alerji ilaçları varsa onları da çantamızın baş köşesine koymayı unutmayalım…
– Kış seyahatlerinde ilaç çantamda ıhlamur, adaçayı, keçiboynuzu pekmezim mutlaka yer alır. Su yerine ıhlamur içirir, her akşam yatmadan öncede bir bardak adaçayı ile boğazını yumuşatırım. Size de tavsiye ederim.

Bu ilaç listesindeki ilaçlardan eğer seyahatiniz o uzun bitmek bilmeyen, hadi artık bitse de kurtulsam dediğiniz Amerika, Avusturalya gibi uzun mesafeli uçuşu kapsıyorsa; el bagajınıza ateş ölçer, okyanus suyu, ağrı kesici ve ateş düşürücüyü mutlaka almanızı tavsiye ederim. El bagajına koyacağınız ilaçların reçetesinin de yanınızda olması bir problemle karşılaşmanızı engelleyecektir. Özellikle ilaç ismi vermiyorum; çocuğunuzun gelişimini takip eden doktora danışarak bu başlıklar altındaki ilaçları yazdırabilirsiniz.
Biz Küçük Gezgin ile her seyahatimizde mutlaka “ Ah Keşke” ilaç çantamızı hazırlar ve yola öyle çıkarız. Tatillerimizde öksürük krizlerinden nefes alamadığı, bademciklerinin elime geldiği, ateşinin 40 derece olduğu, diz kapaklarının yaradan görünmediği, alerjiden vücudunun kıpkırmızı olduğu, gözünün mikrop kapıp da neredeyse açılmadığı, orta kulak iltihabı olup sancılandığı, azı dişini çıkarıp acıdan kıvrandığı, burnundan şarıl şarıl akanı kollarına sürdüğü günlerimiz çok oldu. Olacak da… Gezgin bir aile iseniz, yaşama dair her şey yollarda karşınıza çıkıyor. Ama her şey yanımızda olduğu için her seferinde içimiz rahat tatilimize devam edebildik.
Çocuktan önceki tatillerde 3 parça ilaçla yola dökülürken şimdi evet bir makyaj çantası dolusu ilaç götürüyoruz… Eeee… Her şeyin bir bedeli var:) Biz Amerika’ya giderken bağırsak ve idrar yolları antiseptiği bile götürdük yanımızda. Memleketten uzaklaştıkça çanta ağırlaşıyor yani “ah keşke” diyeceğime 1 kilo fazla taşırım elimde diyenlerdenim…

Hadi size iyi tatilleeeer:)

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.