KÜÇÜK GEZGİN RAHATLA’DA

RAHATLA restoran bizim Küçük Gezgin ile çok sık vakit geçirdiğimiz, adı üstünde rahat ortamından çok keyif aldığımız bir yer.
Urla’da, yol üstünde geniş bir arazi üstüne kurulu Rahatla Restoran, yeşillik alanı, kocaman ahşap çocuk parkı ve at binme hizmetiyle çocuklara “yuppiiii” çığlıkları attıran bir mekan.
Daha çok küçükken minik atlara binmeye orada başlayan Çakıl, minik at Yakari’yi hala çok sever. Rahatla, çocukların atlarla ufak turlar atabileceği bir yer evet ama bunun yanında restoranda binicilik eğitimi de veriyorlar. Yani çocuk şöyle atın üstünde salına salına gezinsin diyorsanız; Rahatla bunun için gayet uygun bir mekan.

FB_IMG_1440238074374
Hani çocuk dostu mekan bulmakta zorlanıyoruz ya; restoranın geniş bahçesi ve oyun alanı siz kahvaltınızı ya da yemeğinizi yerken çocukların da çığlık çığlığa eğlenecekleri bir ortam yaratmış. Tuvaletlerde çocuklar için minik lavabolar bile düşünülmüş:) Bizi gönülden fetheden ayrıntılar tabii bunlar:)

Eskiden ön tarafta olan parkı, güneş altında kalıyor diye söylenen anne babalar dikkate alınarak arka taraftaki gölgelik alana taşındı. Bu durumdan rahatsız olan nadir annelerden biri olduğum doğrudur. Arka taraf ne kadar gölgelik olsa da, ben dışarıda vakit geçirmekten hoşlandığım için, ön tarafta oturuyorum ve sürekli arka tarafa gidip çocuğu kontrol etmek zorunda kalıyorum. Benim gibi azınlık anneler gurubundan olayı parkı eski yerine taşıyıp üstüne gölgelik yapmalarının pek ihtimal dahilinde olmadığını bilsem de; içim de kalmasın söyleyim. Neyse ki çocuk büyüdükçe, kontrol etme sıklığım azaldı. Arkada olsun, ön tarafta olsun; çocukların oynamaktan inanılmaz keyif aldığı bir parkları var.

FB_IMG_1440238242909 FB_IMG_1440238248008
Rahatla’nın kapalı mekanı camekanlı ve oldukça büyük bir alan. Çatısı da dahil olmak üzere her yeri cam olan kapalı mekanın içinde kış aylarında odunlar yanıyor. İnsan kış aylarında doğayla iç içe, hiç sıkılmadan, daralmadan da içeride vaktini geçirebiliyor. Biz her ne kadar kapalı mekanlardan hoşlanmasak da gittiğimiz birkaç doğum günü partisi içerideydi ve ferah ortamından dolayı ne biz ne de çocuklar sıkılmadı ortamdan. Evet… Doğum günü partileri de yapıyorlar. Ve gittiğim tüm doğum günü organizasyonlarında da oldukça profesyonel ve iyilerdi.
Rahatla’da biz genelde kahvaltıya gidiyoruz. Serpme kahvaltısı kişi başı 25TL. Yaz aylarında 20TL. Kahvaltı sınırsız kahvaltı. Yani serpme kahvaltı menüsündekilerden istediğin kadar yiyebiliyorsun. Kalabalık grup indirimleri de yapıyorlar. Pazar günleri kuzu ve piliç çevirme hizmeti de veriyorlar ki; tadına doyum olmuyor. Çocuklar genelde “at biniceeeemmm” diye viyik viyik kafanızın etini yiyecekler, orası kesin o yüzden 3 tur at binmenin yaz boyunca 10TL olduğunu belirteyim. Tecrübeyle sabittir, biz her gittiğimzide Küçük Gezginimiz en az 3 tur ata biner:) Yaz aylarında sadece pazartesi günleri kapalı olan restoran, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında sadece Cuma, cumartesi ve Pazar günleri hizmet veriyor.

FB_IMG_1440238659697

Küçük Gezgin Rahatla’da büyüdü sayılır. Bahçesinin her köşesinde koşmuşluğu, düşmüşlüğü, çamurlu sularda zıplaya zıplaya saçlarının içine kadar çamur yapmışlığı, ata binmişliği, doğumgünlerinde kahkahalar atmışlığı, parkında eğlenmişliği vardır. Ve gerçekten Rahatla çocukların çok güzel anılar biriktirebileceği, insanın keyifle vakit geçirebileceği, İzmir’in en güzel çocuk dostu mekanlarından biri. İşte tam da bu yüzden, Küçük Gezgin ve biz Rahatla’yı gönül rahatlılığıyla tavsiye ederiz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

2 Cevaplar

  1. Nasiye dedi ki:

    Beğendim ama tam olarak yerinizi ogrenebilirmiyim tel. Numaranizi

    • Sema Taştan Çelepci dedi ki:

      Rahatla bizim işletmemiz değil. İnternetten adresini bulabilirsiniz. Yeri çok kolay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.