KÜÇÜK GEZGİNLERE PORTATİF LAZIMLIK

Küçük Gezginlerle yollara düşüyorsan, bazı ürünlerden yardım almakta fayda var. Bizim en çok faydasını gördüğümüz ürünlerin başında portatif lazımlık yer alıyor!!!

Evet, çocuk yetiştirirken en önemli kırılma noktalarından biridir çiş eğitimi. İnsanı biraz delilik sınırında gezdiren, “hadi kuzum, hadi yavrum” cümlelerini ağzına pelesenk eden bir dönemdir. Bir tarafta market alışverişlerinin temel nedeni bebek bezinden kurtulma, bir tarafta bebeklikten çocukluğa adım atma, bir taraftan tuvalet hijyeni. Aaaaayy… “delirmeye az kaldı”!!!  İşte tüm bu günlerden bizde geçtik tabii. Kim geçmedi ki? Bir de bizim gibi hop orada, hoop burada gezen bir aileyseniz; “şimdi ne olacak??” sorusu kafanda dönüp durmaya başlıyor. Ne de olsa artık banklarda, araba bagajlarında, çimlerin üstünde, şezlonglarda bez değiştirme dönemi sona erdi. Artık, kel alaka bir yerde, olmadık bir anda “anneeee çişim geldi” dönemi başlad!. “Dur yavrum tuvalet bulmamız lazım” “ay bu tuvalet çok pis” cevaplarının çocuğu çileden çıkardığı dönem!

İşte tam bu dönemde mothercare’de Potette Portatif Lazımlığı keşfettik. O andan itibaren cüzdandan sonra çantamıza attığımız ilk şey haline geldi. Bu avuç içi kadar olan  (tamam biraz abartmış olabilirim:)), hem tuvalet üstü aparatı, hem de lazımlık olarak kullanılabilen, belki insanlık için çok büyük olmayan ama bizim için çoook büyük önem taşıyan portatif lazımlığı icat edenlere ettiğimiz dualar boşa gitmemiştir:). Ayakları açtığında tuvalet aparatı, kırdığında lazımlık, kapattığında ufacık:)) daha ne olsun:) İçine yerleştirdiğin torbayı çöpe attığında da işlem tamamlanıyor. Aslında özel poşetlerde satıyorlar ama biraz pahalı, içine altüstü bir peçete yapıştırmışlar. “Yahu değer mi bu kadar” dedim; küçük boy çöp poşetlerinin içine peçete yerleştirip kullandım.

Oyuncak_2746633

“Amaaan o kadar da gerekli değil” diyorsan; arabada uzun süren bir yolculuk sırasında gelen çişe “dur” demenin mümkün olmadığını bilmiyorsun demektir. Çek kenara arabayı, bir dakikada kur lazımlığı. ooohhh…ne ayaklar çiş oldu, ne çocuk bir sonraki benzin istasyonuna kadar karın ağrısından mahvoldu. “her yerde tuvalet var, ne gereği var” diyorsan, alakasız bir caddede gezerken “anne sıkıştım” çığlıklarıyla hiç boğuşmamışsın demektir. İşte bu anlarda bulacağın bir restorana belki cüzdandaki tüm parayı bırakmak isteğindesin ammma… Nafile, Yok işte restoran. Hoooop kur lazımlığı, ne şiş yandı ne kebap:) gezmeye devam… Ben bir konserde sahne arkasına kurup çiş yaptırdığımı bilirim ki; sahneye çıkarsalar beni o kadar mutlu olmazdım inan. Saatlerce sıra beklemek var ucunda; sonra da bir yere dokunmamayı becerebilmek için kırk takla atmak var. ohooooo….

Sahillerde denize çiş yapmaması gerektiğini, şezlongun altına koyduğun bu lazımlıkla öğretmek gibisi yok mesela. Daha avuç içi kadar çocuğa “tuvalet çok pis yavrum, oraya buraya dokunma” diyip; onu kucağında işetmeye çalışmanın belinde yarattığı ağrıdan da kurtulmuş olursun. “aaa kocaman çocuğa insan içinde mi tuvalete oturtucam” diyorsan; “bir havlu işini görür” derim. Derim de der, daha yüzlerce sebep sayarım. Artık alıp almamak sana kalmış olur:)

Evet tabii ki bu çözümler sonsuza kadar sürmüyor. Ne de olsa çocuk büyüyor. Ama Küçük Gezgin 4,5 yaşını bitirene kadar biz portatif lazımlığı onlarca ülkede, onlarca şehirde kullandık.  Eyyy Potette, sen olmasan biz ne yapardık:))

Potette Portatif Lazımlık hepsiburada.com da ve MotherCare’de satılıyor.

Küçük Gezgin ve bizden tavsiye edilir…

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.